tirsdag 18. januar 2011

Ressurssider for religionsfaget

Den danske avisa Kristelig Dagblad har svært gode både nyhets- og ressurssider som kan brukes i forhold til religionsfaget. Går du inn på religion.dk, finner du svært mye informasjon om verdensreligionene og på temasidene, er mange spørsmål i forhold til livssyn og etikk tatt opp. Det meste av stoffet på sidene er like relevant for norske som for danske forhold. Nesten hver dag dukker det opp aktuelle saker i forhold til religionsfaget. Det er bare tida vi har til rådighet i faget som setter begrensninger.

Kristelig Dagblad sine nettsider er gode ressurssider både for lærere og elever. Her er mye å hente i forhold til oppgaver underveis i året og muntlig eksamen. At sidene er på dansk, er ikke noe hinder. Det er heller en fordel siden nordiske språk inngår i norskfaget

En annen aktuell nettside er Film og tro, også denne dansk. Her kommer anmeldelser av alle filmer som har en tilknytning til religion og livssyn. Det er lett å søke på sidene etter nyheter og filmanmeldelser. Her skulle det ligge til rette for samarbeid mellom religions- og norskfaget.

Dersom man legger Kristelig Dagblad til i Google Leser, vil man hele tida få oppdateringer om aktuelle saker fra avisa. Sidene til Film og tro kan man holde seg oppdatert om via Facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar